Стачка на персонала на Tus Airways отмени полетите

Спряно е Свидетелството за авиационен оператор на новата авиокомпания Tus Airways.

Според източник, в рамките на отдела за гражданското въздухоплаване, въздушните операции на авиокомпанията бяха спрени в петък поради факта, че част от персонала е напуснал компанията, оставяйки „разминаване в продължаването на дейността на дружеството”. По-точно директорът на въздушните операции, директор на наземните операции и заместник директорът на наземните операции се напуснали.

В момента, компанията не може да извършва полети, докато тя не отговаря на всички необходими изисквания, поставени от гражданската авиация. Поради спирането, първите полети на компанията  за Тел Авив и Хайфа, насрочени за 14 февруари, бяха отменени.

Tus Airways има свидетелство за авиационен оператор от 15 октомври 2015г. от отдела за гражданското въздухоплаване и лиценз за търговско въздухоплаване от декември 2015г. Те притежават двумоторни SAAB 340 с капацитет от 34 места, които могат да бъдат използвани, за среден обсег полети.

Авиокомпанията има за цел да свърже Кипър със съседните страни чрез чести, всекидневни полети, обслужващи бизнес делегации или туристи.

Други планирани дестинации са Аман, Кайро, Бейрут, Родос, Кос, Самос и Карпатос.

До днес никой от компанията не беше открит, за да коментира случая.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*