Спорът за работното време на магазините ще се отрази на туризма, каза кметът на Агия Напа

Кметът на Агия Напа Янис Карусос призова държавата да разреши спора около работното време на магазините, имайки предвид, че 2016г. се очаква да бъде най- добрия сезон до сега. „Повече от три милиона туристи се очаква да посетят острова ни този сезон и хотелите в Агия Напа вече са отворени от средата на март за първите си посетители”, каза кмета на града.

Янис Карусос каза, че ще бъде грешка, ако магазините са затворени в туристическите райони в неделя и националните празници, особено в момент, когато Кипър очаква рекорден брой пристигания, само защото изпълнителната и законодателната власт не могат да се разберат.
„Как ще убедим тези туристи да посетят нашия остров отново, когато магазините ни са затворени в дните, когато тези хора искат да пазаруват?”

хотели в агия напа

Продължаващите събития в Близкия изток са причина хората да избират Кипър като туристическа дестинация.
„Това е шанс за острова ни, но и трябва да помислим как да спечелим туристите отново да се върнат при нас на следващата година. Трябва да се намери решение преди 22 април, когато парламента ще бъде разпуснат”.

След месеци на спорове между правителството и парламента, двете страни не успяваха да се споразумеят и въпросът се урежда с един стар закон от 2006 г., който не позволява на магазините да работят в неделя. Законът от 2006 г. влезе в сила на 1 януари 2016 г.
Но окръжния съд в Никозия постанови след това, че законът е противоконституционен.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*