Слънчевото затъмнение на 9 март носи обновление

Всяка година преживяваме по две слънчеви и две лунни затъмнения – случват се в двойки противоположни знаци.

Тази година, 2016, те се случват в знаците Риби и Дева, като първото от поредицата е пълно слънчево затъмнение в Риби рано сутринта на 9 март в 3:54. Няма да можем да го наблюдаваме от нашите географски ширини, но видимо или не – то със сигурност ще остави своя отличим знак върху емоционалния ни свят за следващите 6 месеца.

Затъмненията обикновено подлагат на преосмисляне и дори съмнение убежденията ни за житейския ни път, за обкръжаващия ни свят и за нас самите. Въпреки суеверните предубеждения с които са натоварени още от древността, те не носят негативен или позитивен знак.

9.03.2016Всяко едно затъмнение носи послание, за което е полезно да притихнем, да се ослушаме внимателно за да можем да го получим. То ще дойде – може да не е точно в същия ден на затъмнението, може да не е в следващата седмица дори, но в рамките на 6 месеца то със сигурност ще ни се разкрие. При затъмнение тъканта на ежедневието ни се разкъсва и трябва да подходим творчески за да създадем новите бодове, с които да закърпим прокъсаното така, че да се получи чудна шевица, красив отпечатък от душите ни, сърцата ни, умовете ни.

В следващите 6 месеца ще протече същинска подмяна на вътрешната ни истина – процес, който често (но не задължително) е болезнен. Понякога той  протича гладко и постепенно, създавайки ни усещане за обновяване и добавяне, вместо за загуба и отнемане.

Действието на слънчевото затъмнение твърде осезаемо ще се усеща от представителите на зодия Лъв. Някои от Лъвовете може да добият усещане, че губят почва под краката си, че заучените от тях модели на себепредставяне, очарователност и социално поведение някак не сработват с досегашния успех. Ще бъдат накърнени егото, честолюбието и самочувствието им, а творческият им хъс ще завехне. Ще им се наложи да потърсят различно самоопределение, идващо от безпощадно честна ревизирана себепреценка, която ще се яви изходна точка за новия им творчески поток и вдъхновение.

Затъмнението попада в 19-ия градус на Риби. Ще докосне сърцата и умовете на хората, които имат силни акценти – най-вече Слънце, Луна, Сатурн и асцендент – в подвижните знаци – Риби, Дева, Стрелец и Близнаци. В подвижните знаци ние се учим да обичаме. Всичко, което преди това е трябвало да бъде укрепено и задълбочено като опитност във фиксираните знаци, е достигнало точката на своето вкаменяване и вече трябва да бъде пуснато, трябва да се откопчим от него, за да продължим да се движим, да течем и да се променяме. Животът е движение. В подвижните знаци онова, което се разпада, отминава, и остава единствено любовта като ориентир. Любовта към себе си, към близките, към истината.

И ако трябва да се придържате към някакви насоки и съвети във връзка със слънчево затъмнение, то нека бъдат следните:

Не се заинатявайте да следвате фиксирани графици – оставете ги плаващи и променливи. Следвайте потока на времето и местата, позволете си да бъдете изненадани и гъвкави.

Ще видите някои близки за вас хора в различна светлина – позволете си и тази игра на светлосенки. Някои важни приятелства и познанства ще бъдат “затъмнени”. Слушайте единствено повика на душата си – останете или си тръгнете.

Не бъдете твърде категорични и утлимативни по време на затъмнение – думите и делата режат по-дълбоко и кървят по-дълго.

Ако затъмнението се пада на вашия рожден ден, плюс, минус 3 дни, идната година ще бъде знаменателна за вас. Започнете я с по-изострено внимание.

Ако плановете и мечтите се провалят, не ритайте срещу ръжена. Правете малки стъпки, фини движения, само най-необходимото и непосредственото. И чакайте. Да отмине. Да ви поканят. Да се изпълни.

Грижете се за здравето си!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*