Секснасилник към полицаи в Кьолн: Меркел ме покани, дръжте се любезно!

Доклад за кошмарната новогодишна нощ разкрива безсилието на униформените

“Сириец съм. Длъжни сте да се отнасяте с мен любезно! Покани ме госпожа Меркел.”

640x480_1452094223Дръзките думи, изречени към полицаи, са на насилник, вилнял в новогодишната нощ в центъра на Кьолн. Тогава озверяла тълпа от над 1000 души, предимно от Северна Африка и арабския свят, се нахвърли върху беззащитни жени и девойки. Те бяха подлагани на сексуален тормоз и ограбвани.

Всички в Германия се питат как е било възможно да се стигне до такива изстъпления и къде е била полицията?

Онлайн изданието на “Шпигел” днес публикува извадки от доклад на федералната полиция, с който твърди, че разполага. От него става ясно, че силите на реда в Кьолн не са били господари на положението.

ЖЕНИТЕ НЕ СА ДИВЕЧ ЗА ОТСТРЕЛ

Докладът е писан на 4 януари от висш немски полицай въз основа на анализ на случилото се в града край Рейн. В документа се посочва:

1451986188“Жени с придружители или сами буквално са били превърнати от силно алкохолизирани мъжки тълпи в търсещ спасение дивеч, това не би могло да се опише. Тази кохорта нападатели изобщо не се е впечатлила от полицейското присъствие.”

Според “Шпигел” в доклада се посочвало също, че униформените се натъкнали на множество разстроени, ридаещи и обзети от смъртен страх граждани, предимно жени и девойки. Те се оплаквали, че били бити, ограбвани и подлагани на сексуален тормоз. Пострадалите твърдели, че нападателите им били мъже мигранти.

“За жалост не е било възможно идентифицирането на престъпниците, особено на сексуалните насилници. Силите на реда не са били в състояние да регистрират нападенията и другите престъпления, тъй като те са били извършвани по едно и също време на различни места на площада около гарата и катедралата. Не е могло да се помогне на всяка жертва, което е довело полицаите до отчаяние”, е посочено в доклада.

Наред с безочието на сириеца, смятал се за поканен от канцлерката Меркел, се изброяват и някои други драстични примери:

Тълпата нападатели е заплашвала всеки, дръзнал да даде показания.

 СЕКСКОШМАРЪТ В ГЕРМАНИЯ – СТОТИЦИ ИЗНАСИЛВАЧИ, НИТО ЕДИН АРЕСТУВАН

Полицаите са били възпрепятствани да се отзоват на викове за помощ.

Пред очите на униформените мъже са късали издадените им документи за регистрация като бежанци и с подигравателна усмивка изричали:

“Нищо не можете да ми сторите, утре ще си извадя нови документи.”

Никой не се е подчинил на полицейски нареждания да напусне площада.

Не е било възможно да се задържат дори уличени на място в извършване на престъпление, тъй като полицията не е разполагала с нужния капацитет.

В тази нощ е било валидно правилото на по-силния.

Това явно не е била полицията. При тълпа от 1000 озверели нападатели на площада е имало едва 200 униформени.

По-нататък в доклада се посочвало, че когато полицаите се опитали да опразнят площада, намиращ се между гарата и Кьолнската катедрала, те са били обстрелвани с пиратки и замеряни с бутилки.

Заключението на съставителя на доклада е повече от мрачно:

“Мерките на служителите на реда са били посрещнати с такова пренебрежение, каквото не съм преживявал за 29 години служба.”

Тъй като полицаите са били малобройни, а снаряжението недостатъчно, те са стигнали твърде бързо до границата на възможностите си при операцията, продължила от 21,45 ч на 31 декември до 7,30 ч на 1 януари.

Авторът на доклада описва положението в новогодишната нощ като “хаотично и срамно”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*