„Светът наблюдава преговорите”, каза говорителят на правителството

Говорителят на правителството Никос Христодулидес призова за край на вътрешните борби  по въпроса за обединението на Кипър.

„Светът ни гледа. Кипърският въпрос ще бъде решен на масата за преговори, а не чрез публични изявления”, каза той на възпоменателното събитие на EOKA в Лимасол. Според него опозиционните партии не вярват, че правителството е способно да разреши кипърския въпрос . Усилената работа на президента на Републиката трябва да има подкрепата на всички политическите сили, защото разрешаването на кипърския въпрос ще е от полза за всички нас, добави Христодулидес. Има твърде много разногласия и твърде много обществени дебати за преговорите, „но светът ни наблюдава и е заинтересуван от разрешаването на националния въпрос”.
Откакто са започнали усилията за разрешаване на кипърския въпрос преди десетилетия, има четири официални документи, определящи основата за намиране на решение: Споразуменията на високо равнище от 1977г. и 1979г., споразумението от 8 юли, 2006г. и съвместната декларация от 11-ти февруари 2014г. “Всички тези документи се отнасят до развитието на Кипър”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*