Първият фестивал на малките пивоварни в Кипър

Вкусна храна, страхотна музика и най-доброто от местно произведена крафт бира са това, което се очаква на фестивала FOAM по-късно този месец. Това е първият фестивал за микропивоварните в Кипър и ще се проведе в Nicosia Municipal Gardens на 29 и 30 септември. Два дни ядене, пиене и дегустация на бира!

Фестивалът ще предложи уникална възможност за дегустация на бира, ръчно изработена от независими кипърски пивоварни. Присъстващите ще могат да се насладят на бири от осем различни местни производители.

От 16:00 часа до късно вечерта посетителите на фестивала ще имат възможност да опитат различни видове и вкусове бира, включително специални фестивални бири, да получат фестивалната чаша за многократна употреба, да се срещнат и да говорят с пивовари, да похапнат улична храна и да се насладят на четири концерта на живо.

Във фестивала ще участва Crossline Brewing, най-младата кипърска пивоварна, която отвори врати едва тази година и произвежда малки партиди бири на основата на хмел, налични в кутии. CYCRAFT Breweries е номадска пивоварна, произвеждаща прясна непастьоризирана бира за кипърския пазар на занаятчийска бира от 2021 г. насам.

Humor Beer е една от първите кипърски микропивоварни, стартирана през 2017 г.

Golem Brewhouse стартира от чешка двойка през 2021 г. Основните бири на Golem са чешки стил Pilsner, Stout и IPA, които се предлагат заедно със сезонни бири.

Octopus Beer предлага бири, които съдържат емблематични за Кипър съставки като диня, кактуси, кафе и домати.

Pivo Microbrewery, първата независима микропивоварна в Никозия, е създадена през 2015 г. от трима братя и техен братовчед. Техните бири са отличени на бирени конкурси в Белгия, Чехия и Унгария, като три от тях са със златни медали. И накрая, Radical Way Brewing е номадска пивоварна от Никозия, създадена през 2019 г. от група близки приятели. Занаятчийската бира бързо се превърна в тяхно средство за изразяване. Сливайки изкуство и наука, Radical Way обединява опит, вкусове и вдъхновения.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*