Пристига делегация от ENI в Кипър

Делегация от италианската енергийна компания ENI, начело с нейния изпълнителен директор Клаудио Дескалци пристига в Кипър в четвъртък, за да се срещне с президента Никос Анастасиадис.
Според официално съобщение за пресата, на срещата ще присъстват министъра на енергетиката Георгиос Лакотритис.
ENI обяви в края на август, че е открито находище на газ в областта Zohr с приблизително 30 трилиона кубически фута (TCF) газ, което го прави най-голямото откритие в Средиземно море. Въпреки откритието, преговорите с Кайро са в ход за плановете на Кипър да продава газ в Египет от собствените си находища.
В същото време, в средата на август кабинетът упълномощи енергийния министър да преговаря за двугодишно удължаване на договора с италианско и южнокорейския консорциум ENI-KOGAS, който има лиценз за проучване на въглеводороди в Кипър в изключителна икономическа зона (ИИЗ). По-рано през годината Компанията е поискала удължаване на лиценза, а държавата се опитваше да намери правилната правна рамка, за да удовлетвори искането. ENI-KOGAS. Компанията е поискала удължаване до февруари 2018 г. за преоценка на енергийния потенциал в East Levant, където те работят.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*