Президентът похвали армията, полицията и спасителните служби

Президентът Никос Анастасиадис даде висока оценка за работата на армията, полицията и спасителните служби в спасяването на 115 имигранти на борда на малка лодка в неделя сутринта в Ларнака.

metanastesТой го направи по време на церемонията по полагане на клетва за повторното назначаване на заместник-началник на Националната гвардия, лейтенант Андреас Папапавлу.
“Използвам тази възможност, за да благодаря и поздравя от сърце тези, които взеха участие в успешната спасителна операция на бежанците от Сирия в неделя”, заяви Анастасиадис. „Специално искам да изкажа гордостта си от работата на Координационния спасителен център, но също и на персонала от Националната гвардия и пристанищната полиция в Ларнака, които бързо реагираха”. Той подчерта професионализма на членове на Националната гвардия, на флота и в частност на пристанищната полиция. “Масовото изселване на огромни групи хора, засилва опасенията, че и ние имаме задължението да се изправим пред проблема с бежанците, не само като страна, която е много близо до Близкия изток, но също така и като член на Европейския съюз”, добави президента.

Той също така заяви, че независимо от диалога за разрешаване на кипърския проблем, островът остава окупиран и че колкото дълго турските войски са на острова, до тогава и това ще е основната задача на Националната гвардия да бъде силата, бранеща мира и сигурността на държавата.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*