Президентът Анастасиадис обсъжда Кипърския въпрос с Доналд

 

Президентът Никос Анастасиадис проведе среща вчера с президента на Европейския съвет, Доналд Туск в Брюксел.
anastasiadisАнастасиадис информира Туск относно последните развития по отношение на кипърския въпрос, предвид на това, че преговорите се водят от ООН.
Той отново подчерта политическото си желание за решаване на проблема възможно най-скоро, и изрази надежда, че чрез искрен диалог и помощта на всички страни ще бъдат създадени необходимите условия за положителен резултат. По време на срещата се е стигнало до общото решение, че ЕС ще вземе дейно участие в разрешаването на Кипърския въпрос. Анастасиадис и Туск обсъдиха и икономиката в светлината на неотдавнашните положителни развития и перспективите за пълно възстановяване.
Той информира Туск относно резултатите от неотдавнашното му посещение в Израел и контактите му с президента на Египет и президента на Палестинската автономия.
Те обсъдиха също така и въпроса за Гърция и че е налице спешна необходимост да се намери решение на проблема, което би позволило на Гърция да остане в еврозоната, нещо, което би било в полза на Европа и гръцкия народ.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*