Президентът Анастасиадис е оптимист за разрешаването на Кипърския въпрос през 2016г.

Никос Анастасиадис присъства на прием в посолството на САЩ по повод на 240-та годишнина от Независимостта на Съединените американски щати.

Президентът на Република Кипър обеща да продължи да работи неуморно, за да се постигне уреждането на кипърския проблем.

Той също така заяви, че остава оптимист, че това може да се случи през 2016г., ако двете страни се ангажират с най-голяма сериозност в мирния процес.

„Ние почитаме създаването на една велика страна; водеща сила в световната политика и глобалната икономика и държава, с впечатляващи постижения в областта на научните изследвания и технологични иновации. Страна, която през цялата си история е приела милиони имигранти от цял свят и в момента е нация повече от 300 милиона души“. Като смесица от култури, САЩ също е дом на много кипърски американци.

Той изрази истинско удовлетворение от правителството за отличните двустранни отношения, които съществуват между Кипър и САЩ.

Президентът Анастасиадис подчерта, че той „ще продължи да работи неуморно, за да се постигне цялостно уреждане на кипърския проблем, за да се събере отново нашата страна и нейните хора и да се създадат перспективи за просперитет за гръцките и кипърските турци в една модерна европейска държава, където на всички граждани, независимо от техния етнически произход, човешките права и свободи ще бъдат напълно гарантирани и защитени“.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*