Президентът Анастасиадис в Брюксел:

„Да започне диалога за Гърция веднага”

Вчера, 7 юли, както вече писа “Българският Вестник” в Кипър, започна срещата на върха лидерите от еврозоната, на която присъства и кипърският президент Никос Анастасиадис.

Необходимостта от незабавно започване на диалог между Гърция и нейните кредитори подчерта, наред с другите присъстващи на срещата на върха в Брюксел, президентът на Кипър, Никос Анастасиадис.

В изявлението си, г-н Анастасиадис подчерта, че целта на този диалог ще бъде “да доведе, възможно най-скоро до взаимно изгодно споразумение, което е в интерес на Гърция, гръцкия народ и Европа като цяло.”

Президентът на Република добави, че едновременно поддържа позицията на министър-председателя относно необходимостта да се помисли за устойчивостта на въпроса за гръцкия дълг, като е необходимо да се вземе под внимание хуманитарната криза в момента в Гърция.

В заключение, г-н Анастасиадис каза: “Аз силно вярвам, че ще постигнем споразумение, което ще гарантира оставането на Гърция в еврозоната, това е в интерес на всички, да следваме колективната мъдрост и работим в тази посока.”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*