Предстои откриването на ветеринарен институт в Кипър

Университетът в Никозия постигна споразумение с Кралския ветеринарен колеж (RVC), за създаването на първия ветеринарен институт в Кипър.

Очаква се първите студенти в него да започнат през септември 2020 г., като студентите ще избират между петгодишен курс и четиригодишен ускорен курс.

Споразумението бе потвърдено от подписването на меморандум за разбирателство между двата университета в Лондон от професор Андреас Хараламбус, Изпълнителен декан на Медицинското училище в Университета в Никозия и професор Стюарт Рийд, директор на RVC.

Това ново споразумение се основава на позицията на RVC като една от водещите световни ветеринарни институции и нейния 227-годишен опит в областта на научните изследвания, образованието и клиничното обслужване. Двата университета ще формират работен комитет с цел насърчаване и развитие на отношенията, които ще ръководят новата инициатива.

В Никозия ще се работи с подкрепата на RVC, за да се създаде център за върхови постижения, който да разглежда въпроси, свързани със здравето на животните, генетичното подобряване на породите, връзките между здравето на животните и хората, подобряването на безопасността на храните и условията, при които се отглеждат.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*