Празниците започнаха

На 10 и 11 декември учениците от българското училище „Народни будители“ в Паралимни участваха в две празнични събития – общинско и училищно, на които пяха и танцуваха и за пореден път спечелиха заслужените овации на гражданите и гостите на Паралимни и естествено, на своите родители и учители.

За пореден път българското училище участва с цялостна програма на общинско събитие. Нели, Лукас, танцьорите от ТФ “Българска магия”, малчуганите с тяхната песничка “Тихо се сипе първият сняг”, коледарите, българския щанд внесоха толкова свежест и радост, предизвиквайки репликата на кмета “Ние сме многонационална и мултикултурна община. Вашите изпълнения за радост за душата, сърцето и очите. Вие докарахте България с нейната култура и многообразие в нашето малко градче”.

В съботното общинско събитие участваха и малките възпитаници на Марияна Ишмерлиева и Полина Борисова, които от няколко месеца сформираха групи “Илиахтида” за естетическа гимнастика. Нежни и ефирни, малките красавици се представиха като гимнастички от световна класа.

А в Паралимни наистина витае духът на Коледа, празничната украса в малкото градче не отстъпва по нищо на столичната. Всеки петък, събота и неделя в центъра вървят музикални програми на различни училища, ансамбли и състави. Приповдигнато, празнично настроение, усмивки, много хора насядали по кафетата в слънчевия неделен ден, Коледа идва!

Същото бе настроението днес и във Второ начално училище, отворило гостоприемно врати днес за Коледния концерт на учениците от у-ще „Народни Будители“.

DSC_0337

Живка Милова, учител по български език и литература поздрави родители, гости и деца с „Добре дошли“, изказвайки съболезнования за трагедията в Хитрино в България, където загинаха невинни хора, а стотици останаха без домове.

Нели Делчева, директор на училището поздрави родители и гости с предстоящите празници и благодари за доверието на родителите, ентусиазма на децата и професионализма на колегите си. Пожела весели празници и мирна и щастлива 2017-та.

DSC_0344

Може би ще си кажете, какво толкова, всяко училище прави новогодишно тържество и със сигурност ще имате право.

Искам обаче да кажа няколко думи за това тържество, организирано изцяло от големите батковци  и каки. Танцьори, бързи варненски ритми, коледари, пожелания, коледни песни, изпълнени от Нели Милова и по-малките ученици, гатанки, на които публиката трябваше да отговори на мига, всичко това повдигна настроението в залата, а родителите благодарно аплодираха и се радваха на дечицата си. Приятно впечатление прави голямата и задружна българска общност, състояща се от сърдечни и позитивни млади хора.

Времената се менят, променя се и облика на общността ни с тези прекрасни млади българи, намерили не само работа, но щастие и спокойствие за себе си и децата си.

DSC_0369

Не мога да пропусна прекрасната танцова формация „Магията на България“ с ръководител Цвети Гетова. Със сигурност е работено усърдно и с малките и с големите танцьори, за да представят за пореден път толкова красив спектакъл. Поздравления и благодарим!

Весели празници на всички!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*