Пощите поемат допълнителни функици

Кипърските пощенски служби ще бъдат натоварени с нови функции през септември, като поемат ролята на Центровете за обслужване на граждани.

Пощенските услуги – или Кипърски пощи, както официално се наричат –  отговарят за организацията, функционирането и предоставянето на пощенски услуги, обработката и доставката на пощенските пратки в цялата република и в чужди страни.

През последните няколко години, е имало разговори за надграждане на пощенските услуги с директора Андреас Грегориу, който говори пред държавното радио днес сутринта за промените, които са в ход.

“Четирите централни пощенски станции във всяка област на острова ще поемат ролята на центрове за обслужване на гражданите”, потвърди Грегориу. “Има разработена програма за пощенските служби да поемат тази допълнителна услуга за последните няколко години и сега ние сме готови да я изпълним. Тя ще бъде официално открита през септември ”

Центровете за обслужване на гражданите бяха въведени на острова преди около шест години, за да служат като “обслужване на едно гише” за много административни процедури, за които по-рано беше необходимо да се посещават няколко държавни ведомства.

Центровете могат да издават сертификати и документи като лични карти, сертификати за постоянни резиденти, шофьорски книжки, регистрационни документи на превозните средства и пътни данъчни лицензи.

Те също могат да приемат заявления за обезщетения и помощи, като например детски надбавки, обезщетения за болест, обезщетения за трудова злополука, безвъзмездни средства за майчинство и пенсии за старост.

“Нашите служители трябва да бъдат похвалени за усърдието, което показват при поемането на допълнителни задължения”, продължи Грегориу.  “Около 20 служители получиха специализирано обучение като част от предприемане на тази допълнителна работа. Други пощенски работници също преминаха частично допълнително обучение, за да помогнат в прехода. ”

“Ние искаме да предоставим на обществото услуга, която да бъде полезна и ефективна.”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*