Почивай в МИР, Ферде!

 

Ферде Асанова
Ферде Асанова

На 9 септември във Фамагуста внезапно почина 25 годишната Ферде Асанова Ахмедова от с.Стряма, община Пловдив.

В социалните мрежи хиляди коментираха внезапната смърт на двете млади жени от Ларнака и Фамагуста, оставили малки дечица сираци…

Екипът на БГ Фактор поднася своите искрени съболезнования към семействата на починалите млади жени.

Ферде идва в Кипър преди четири години със съпруга си и двете си малки деца. Работи като камериерка в хотелите в района.

По думите на братовчед ѝ, Христо Райнов, на 9 септември се почувствала зле и помолили съсед да я откара в болницата. Докато стигнат до болницата в Дериния, младата жена издъхнала, а в болницата само констатирали смъртта ѝ.

Десетки сънародници и нейни колежки от района събраха средства, за да подпомогнат пренасянето на тленните останки на Ферде до България, където ще се извърши погребението.

Българското посолство и в частност консул Райко Пепеланов подготвиха документите на децата, които бяха с изтекли задгранични паспорти. Сънародничка от Паралимни, Камелия Петрова беше до семейството при всички посещения в държавните институции като преводач. Невероятна солидарност и огромна тъга… .

Почивай в МИР, Ферде!

Днес, по думите на Христо, за България ще летят съпругът и децата ѝ, момченце на 11 и момиченце на 6 години, за да подготвят погребението. Грижите за децата ще бъдат поети от баби, дядовци и роднини в България.

Другата седмица ковчегът с останките на младата жена ще лети за България, за да бъде погребана в родна земя…

Вярвам, че и ангелите плачат…

Към тях се присъединява още един, младата Ферде, която си тръгна от този свят само на 25 години.

Да почива в МИР!

Ева Иванова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*