Полицията отхвърли твърденията за отвличане в Протарас. Замесен беше българин

Полицията днес отрече категорично информациите, че банда се опитвала да отвлече децата от хотел в Протарас.

В интервю за пресата, говорител на полицията избуха: “Ние категорично отричаме тези твърдения”.

Говорителят заяви, че властите са разследвали претенциите и са изследвали съдържанието на мобилен телефон, принадлежащ на човек, за когото хората пребиваващи в хотел в Протарас, твърдели, че снимал децата им.

Не е намерено нищо уличаващо, каза говорителят, добавяйки, че семействата “практически са линчували мъжа”.

Британското издание Evening Telegraph, съобщи вчера за предполагаем опит отвличане на дете извън хотел в Протарас.

Според уебсайта на вестника, семейство Дънди е било в Кипър за сватба, но е било преместено в друг хотел на компанията, след като по техни твърдения, банда се опитала да отвлече децата на младоженеца, отседнали в техния хотел.

Както написа изданието, един свидетел от сем. Дънди каза: “Имаше голям скандал на рецепцията и всеки се опитваше да стигне до човека, който се опита да вземе малките момчета”.

Ето и фактите по свидетелски разкази от очевидци: “Момчето е българин. По каква причина се е намирало в хотела в този момент не е известно. То и други членове на семейството му работят в друг хотел на същата компания.”

Един от гостите на хотела, руски гражданин разказа, че е видял началото на скандала – как един от англичаните започнал да бие момчето изведнъж, а после се присъединили и други към него, включително истерично пищящите им жени. В началото помислил, че може би момчето е хванато да краде. Но последвалото меле го потресло.

“Аз съм юрист и съм бил оперативен работник. Такова нещо е недопустимо. Нахвърлиха му се 50 човека изведнъж. Ако има проблем, да викат полиция, а не да прибягват до саморазправа.”

Служителките на рецепцията позвънили на полицията, която пристигнала след минути и изолирала момчето в един от офисите в опит да го спасят от разбеснялата се тълпа англичани. Междувременно то вероятно се е обадило на близките си да дойдат да го вземат. Дошла е и майката на пострадалия, която по разкази на други очевидци, също е била гонена от англичаните по пътя извън хотела и нападната.

По думите на една от служителките, по време на боя е изпаднал телефонът на момчето и нападателите са го взели. Дали е било преди или след пристигането на полицията не е известно, но още тогава са видели, че в него няма никакви снимки на деца, потвърждаващи думите на англичаните.

Нападатели са взезли зад рецепцията и се опитали да влязат в помещението, където е било затворено момчето заедно с полицаите, блъскайки по вратите на офисите. Били са повикани и спецчасти за опазване на реда.

От съображения за сигурност още вчера англичаните, замесени в побоя, са били преместени в друг хотел.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*