Полицията залови две групи мигранти, разхождащи се по брега

Полицията идентифицира и залови две групи нелегални мигранти, пристигнали незабелязано на острова и намерени да се разхождат в два крайбрежни района.

Според говорителя на полицията Христос Андреу, първият от двата отделни случая е включвал пристигането в ранните часове на сряда, около 1 сутринта, на група от 20 мигранти, включително две жени и един непълнолетен в Протарас. Сигналът за групата е подаден от гражданин на полицията.

Лодката, с която са пристигнали не е била засечена от радар, но е открита в скалиста местност близо до хотел. Мигрантите бяха взети и след здравни прегледи бяха прехвърлени в приемния център Пурнара.

Втората група включваше 14 сирийски мъже, включително един непълнолетен, които бяха забелязани от полицията да вървят по пътя Помос към Полис Хрисоху около 2.30 сутринта.

Според полицията, групата е била докарана до Помос с моторна лодка, управлявана от турски трафикант, който оставил пътниците, обърнал се и заминал.

Според пътниците на борда, лодката е тръгнала от пристанище в Мерсин в 22:00 часа във вторник и всеки е платил на оператора по 3500 долара за пътуването.

Групата беше взета и прехвърлена в полицейския участък в Полис Хрисошу, откъдето се очаква да продължат към приемния център Пурнара.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*