Пилотът на разбития самолет на Flydubai е кипърец

Кипърският пилот на пътническия самолет Flydubai, който се разби по време на полет от Дубай до Русия вчера (събота), убивайки 62 души, е трябвало да се върне в Кипър с бременната си съпруга скоро, след като е подписал нов договор за работа.

56eeac25c46188560a8b45e3Аристос  Сократос, на 37 години е от Лимасол и е работил за несъществуващата вече Helios Airways, която бе закрита след злополучния полет на Боинг 737 от Ларнака до Атина през август 2005-та, когато загинаха 121 пътника и екипаж.

Вчерашният полет на Сократос е бил един от последните за тази компания, тъй като в рамките на няколко дни е трябвало да се върне в Кипър, подписвайки договор с  Ryanair.

Сократус е учил в Авиационната Академия в Оксфорд и след закриването на Helios се мести в Дубай.

untitled-article-1458390233-body-image-1458390271

Повече от два часа самолетът е кръжал в района и при втория опит за приземяване, се разбива.

Докладите сочат, че Сократос се опитва да приземи самолета на летището в Ростов на Дон при много лоша видимост, силен вятър и мъгла и по все още неизяснени причини самолетът пада с трясък на пистата и избухва в пламъци. Версиите са пилотска грешка във връзка с влошените метеорологични условия или техническа неизправност. Повечето от пътниците на самолета са били руснаци, сред тях и четири деца. На борда има 55 пътника и седемчленен екипаж и всички загинаха. Вторият пилот е испанец.

Relative-of-victims-of-crashed-Flydubai-Boeing-737-800-are-seen-at-airport-of-Rostov-On-Don-6aph5jinhvwjt8fabwual3a4wgmqm92uj6rsd9v7kce

Черните кутии на самолета са открити в събота и са в добро състояние.

Президентът Никос Анастасиадис изказа съболезнования на семействата на загиналите и на семейството на кипърския пилот. Той декларира своята подкрепа от преждевременната загуба на пилота.

Според Организацията за безопасност на полетите имало силен вятър със скорост 12м/сек.

Руският президент Владимир Путин е изказал съболезнования на семействата на загиналите и е разпоредил да бъде оказана помощ на близките на загиналите.

Граждани и близки на загиналите поднасят цветя, плюшени играчки и свещи в памет на загиналите.
Граждани и близки на загиналите поднасят цветя, плюшени играчки и свещи в памет на загиналите.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*