Пет случая на тежка контрабанда на тютюн за две седмици

Мъж беше глобен с 2800 евро, след като се опита да пренесе контрабандно цигари и тютюн от север в двигателя на колата си, съобщава CNA.

Тютюневите изделия бяха открити от полицията, докато мъжът се опитваше да премине на юг на ГКПП Астромеритис и включваха 34 кутии с 200 опаковки цигари, над два килограма тютюн за свиващи се цигари и 340 електронни цигари.

Мъжът е арестуван и е осъден да плати 2800 евро глоба, а тютюневите изделия и колата му са конфискувани.

Полицията съобщи, че това е един от петте случая, в които са иззети тютюневи изделия от физически лица в рамките на две седмици от 31 май до 14 юни.

На 31 май полицията в Лимасол конфискува над 70 кг тютюн за наргиле от редица кафенета, барове и хотели в областта, за които не е платено мито.

На 3 юни полицията откри 4660 къса цигари и 700 грама тютюн за навиване на цигари без митническа маркировка в жилищен имот в Никозия. Собственикът на имота е арестуван и е осъден да плати глоба от 1800 евро.

На следващия ден полицията в Пафос откри 58 кутии с 200 опаковки цигари, 54 пакета тютюн за свиващи се цигари и 1600 електронни цигари по време на рутинно спиране на частен автомобил.

Те установиха, че продуктите са внесени нелегално, тъй като не носят предупреждения за здравето както на гръцки, така и на турски език, както е стандартът за тютюневите изделия в Република Кипър. Шофьорът на колата призна, че е купил продуктите на север и получи глоба от 7500 евро.

На 10 юни полицията в Лимасол откри 15 кутии с 200 пакета цигари и 2800 електронни цигари по време на рутинно спиране на частен автомобил.

Както и в предишния случай в Пафос, те забелязаха липса на двуезични здравни предупреждения върху пакетите и шофьорът на колата призна, че е купил всички продукти на север. В резултат на това той беше глобен с 3000 евро и колата му беше конфискувана.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*