Още един български магазин в Ларнака

Още един български магазин в Ларнака отвори врати съвсем наскоро. На бул.Макариос, срещу фурна Зорбас сънародничката ни Стефка Димитрова отвори нов магазин, четвърти от веригата „Супермаркет Европа“ на острова.

Светъл, чист, просторен, пълен с продукти, изкушения и деликатеси от България, Румъния, Полша, Русия и Азия. Само преди седмица българският свещеник, отец Станислав освети новия обект и пожела здраве, успех и много клиенти.

Веригата супермаркети „Европа“ е на Стефка и Панайот Димитрови, които са брат и сестра. Първият им магазин е в Паралимни, започва през 2010-та, една година по-късно отварят нов обект в Агия Напа, 2013-та стартира магазин в Ксилофагу, а 2015-та в Ларнака.

Днес Стефка казва, че клиентите й са от всички националности.

„Предлагаме най-популярните и известни стоки от едни от най-добрите производители от горепосочените страни. Започнахме като че ли на шега. За първия магазин в Паралимни вземахме стока от вносителя на български стоки Bul cheese – Любо и Красимир Вачеви. След година решихме да отворим втория магазин и съвсем естествено дойде решението сами да си внасяме стоката, да разширим асортимента и да работим и с другите общности на острова. Сега първите два магазина са на брат ми, а в Ксилофагу и Ларнака са мои. Да, всичко продаваме, но клиентите ни познават добре качествената стока и храна и това ни накара и ние да бъдем по-взискателни към асортимента и качеството на внасяните продукти. Питате за българските производители? Вземаме от най-добрите!

DSC_0297

Колбасите и месните деликатеси са на Белла, Кен, Орехите, KFM; търгуваме с Винпром Пещера, Карнобат, Винпром Търговище; захарните заводи Победа, Любимка и Нестле ни подслаждат; подправките ни са на Танака, Маги и Меркурий; млечните продукти са на Белиса, Млечна долина, Данон, имаме дори „Киселото мляко на баба“. Имаме дори ръчно приготвени тестени изделия от български баничар от Никозия. Емил Илиев ни доставя неговите невероятни банички, тутманици и пици, които ако опитате веднъж, няма как да спрете да ги търсите.

Имаме си баниците на Фамилия, Белла и Одринска баница, но това е продукт, който е излязъл от пещта преди няколко часа, и то тук, на острова.

Не е лесно, но нали отнякъде трябва да започнеш. Нищо не идва даром. Поне в моя живот е така. Преди петнадесет години пристигнах в Кипър с виза, започнах като сервитьорка, минах през заведение за бързо хранене, барман…, но стига… С брат ми решихме, че е време да запретнем ръкави, да рискуваме, да създадем нещо, което да ни удовлетворява, да ни дава сигурност, че утре няма да останем без работа, да правим нещо, което можем. И така започнахме…

Да, работим много. Магазините ни отварят в осем сутринта и затварят в девет вечерта, всеки божи ден. Но съм доволна, когато чуя някой да възкликне радостно от някой нов продукт, който до момента не е откривал на пазара. Знаем, че кипърските супермаркети не изобилстват от български стоки, камо ли руски или румънски. Но сме прекалено дълго в тази страна, на всеки му се хапва нещо родно, познато… И това ни кара да работим още по-упорито, защото какво по-добро от доволния, от благодарния клиент.

Всяка седмица правим специални предложения и имаме стоки на промоция. Няма да ви кажа какво е тази седмица, елате и вижте. И съм сигурна, че ще дойдете отново и отново…“.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*