Окончателно! Затварят застрахователната компания OLYMPIC INSURANCE

От 18 август 2018, хиляди остават без застраховки

В късния петъчен следобед, на 10/08/2018, десет хиляди клиенти на компанията в Кипър получиха на телефоните си уведомление, че застраховките им (от всякакъв вид),ще бъдат прекратени на 17-ти август. Казано по нашенски, след тази дата, всеки да се спасява както може, защото от 00:01 часа на 18 август, компанията няма да носи риск по договорите, които е сключила със своите клиенти.

Потърсихме за коментар и повече информация г-н Ангелос Панаги, Генерален мениджър на компанията Olympic Insurance.

„На 18 август в Държавен вестник на Република Кипър ще бъде публикувано, че компанията се затваря от  Надзорната Комисия към Министерство на Финансите на Република Кипър – Сектор застрахователна дейност. Според закона, решението влиза в действие от датата на обявяването в Държавен вестник.

От 18 август всички застрахователни договори ще бъдат прекратени, съгласно решението на Надзорната комисия и компанията ще бъде закрита. От това следва, че клиентите ни трябва да се обърнат към своите агенти и брокери, за да бъдат направени нови договори към други компании. Само така ще бъдат защитени и ще имат реално покритие при настъпили застрахователни събития и произшествия.

След прекратяването на действащите договори, по закон, на  клиентите трябва да им бъдат върнати останалите суми, но процедурата ще бъде в ръцете на ликвидатора и не мога да се ангажирам с конкретни срокове.

За съжаление, никой не се вслуша във възраженията ни, че моментът е крайно неподходящ, предвид годишните отпуски на клиентите ни и на всички офиси и застрахователни компании.

Още веднъж изказваме благодарност към нашите дългогодишни клиенти и съжаление за причинените неудобства“, заяви г-н Панаги.

Тримесечната сага на застрахователна компания OLYMPIC, е към своя край. И докато от м.май питахте имате или нямате застраховки и покритие, сега вече е ясно. От 18 август, всички договори автоматично ще се прекратят.

Придържайки се към препоръките му, приканваме всички засегнати да се свържат своевременно със своя застраховател за намиране на решение и сключване на нов договор с друга компания.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*