Няма място за тревога, падналите ракети са унищожени

По време на учения във военната база Акротири паднаха две ракети, които предизвикаха тревога не само в служителите на английската база, но и в живущите в региона

Двете ракети, които паднаха от Торнадо джет на пистата в Акротири в сряда са били унищожени през нощта в контролирана експлозия, съобщи говорител на британските бази днес.

Говорителя на британските бази Кристиан Грей каза, че унищожаването на ракетите се състоя в 1.30 след полунощ местно време, след пристигането на експерти от Великобритания, които продължават своите разследвания за причината, поради която  ракетите са се отделили по време на кацане. Пистата в Акротири е била затворена в сряда и една малка част от базата също е била отцепена, докато ракетите не се обезопасят.

Пистата е пусната отново днес сутринта. Инцидентът повдигна въпроса за безопасността на остарелите вече Торнадо джет и увеличи оплакванията на  жителите от Акротири от непоносимия шум при излитане и кацане на самолетите по време на мисиите им срещу Ислямска държава.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*