Нов проект позволява да отбиваш военна служба и следваш дистанционно

Лицата, отбиващи задължителната военна служба в кипърската армия имат възможност вече и да са студенти чрез курсове за дистанционно обучение, предлагано от Open University Кипър в сътрудничество с министерствата на отбраната и на образованието и то напълно безплатно.

Програмата стартира миналата година, в която от януари се включиха 80 наборници от Националната гвардия.

От началото на септември т.г. Open University Кипър обяви старта на пълното прилагане на програмата по предложени от университета специалности в областта на хуманитарните и икономически науки, както и два курса за професионално обучение в областта на социалните медии.

В близко бъдеще ще бъдат предложени професионални курсове, включващи електронна търговия, информационни технологии, чужди езици, и предприемачество.

“Целта е времето на военната служба да се направи по-полезно и да не се разглежда като „мъртви години”, заяви министърът на отбраната на Христофорос Фокаидис.

Въз основа на решението на кабинета, разходите за участие на наборниците в двете програми за 2015-2016 в есенния семестър, ще бъдат разпределени поравно между министерствата на образованието и отбраната, без такса за наборници.

Лицата, отбиващи военна служба, могат да подават своите заявления онлайн между 30 юни и 29 юли. Единственият критерий за допускане е диплома за средно образование.

За повече информация посетете www.ouc.ac.cy

СМ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*