Нови паркоместа в Никозия

Община Никозия изгражда нови места за паркиране в града и извършва обновяване на стари, в опит да се коригира отдавна съществуващия проблем с паркирането, особено в стария град.

Всички паркоместа в Д’Авила са подновени, има многоетажни паркинги в Ледра, Ариадни и Фанеромени, с нови ескалатори за обществено ползване. Те ще имат и различна системи на ценообразуване, от 1 юли, за първия половин час, престоят на паркинга ще бъде безплатен, един час ще струва 1 евро, а два часа ще струват 2 евро .
Още 400 нови паркоместа ще бъдат въведени в търговските центрове Кости Палама – ул. Виронос (срещу посолството на Гърция), бул. Евгениа и Антониу Теодоту (в близост до пазара на Агиос Антониос) и ул. Симеониду. Това ще се прилага и по отношение на ъгъла на ул. Аласиас – ул. Зинонос Созу. На ул. Агапинорос, Пенте Пигадия, Хараламбу Муску и Марку Драку, паркирането ще струва 2 евро за период от 12 часа.
Живущите в тези райони и служители, които използват тези паркоместа, могат да закупят месечна карта за паркиране с намалени цени.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*