Мобилно приложение за проследяване на цените на горивата

Нови мерки за улесняване прозрачността на цените на горивата бяха представени от министерството на Енергетиката вчера на среща с представители на парламентарни партийни и потребителски асоциации.

бензинМерките са за седмичен преглед на цените на горивата в бензиностанциите, наблюдавани и обновявани от уебсайта на министерството (http://www.mcit.gov.cy), където се нарежда около 295 бензиностанции в цял Кипър от най-евтините до най-скъпите. Сайтът се актуализира в реално време, докато мобилното приложение се актуализира на всеки час.

Енергийният министър Йоргос  Лакотрипис заяви, че платформите ще помогнат на потребителите да избират най-евтините бензиностанции достъпни за тях, като по този начин се повишава конкуренцията в областта на цените на горивата. “Ако цената на бензина е променена някъде в някоя бензиностанция, то тя се отразява веднага в интернет страницата ни”, каза министъра. Приложението също така ще даде възможност на потребителите да локализират конкретните бензиностанции на карта.

Приложението с име “Карта на Кипър”, позволява на потребителите да идентифицират десетте най-евтините бензиностанции в техния район. Чрез GPS, приложението сканира зоната, която клиента е избрал и посочва най-евтините бензиностанции.

“Ние призоваваме потребителите да използват инструмента за свой собствен интерес, и нека имаме обратна връзка”, заяви министър Лакотрипис.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*