Министърът на образованието: Всичко е готово за новата учебна година

Министърът на образованието е уверен, че всичко е готово за новата учебна година

Министърът на образованието Атина Михаелиду се срещна в сряда със синдикатите на учителите Poed и Oelmek, за да обсъдят редица въпроси, засягащи държавните училища, от персонала и учебната програма до инсталирането на климатици в класните стаи.

Според Михаелиду срещата е била проведена „с цел да се обсъдят проблемите около началото на учебната година и да се гарантира, че тя ще протече безпроблемно.“

Министърът каза, че е доволна, „защото постигаме добър напредък по въпросите на училищния персонал, учебниците и инфраструктурата, особено подобренията и разширенията в детските градини и началните училища“.

Тя допълни, че по време на срещата са били обсъдени и насилието и детската престъпност, както и програми, предназначени да помогнат за подобряване на резултатите от обучението.

„Обсъдихме и няколко предизвикателства, като дългогодишния проблем с климатичните инсталации в училищата, с който възнамеряваме да се справим незабавно“, каза тя, подчертавайки, че безопасността на децата е приоритет.

Друга тема, обсъдена на срещата, беше сексуалното възпитание, като министърът каза, че въпреки тиражираната дезинформация, нищо не се променя в курса, който се преподава в началното образование.

„Ще продължим да преподаваме този курс както обикновено, точно както е преподаван през последните 12 години без никакви проблеми“, за да дадем на децата инструментите да се защитят, обясни тя.

Говорейки с Oelmek, тя добави, че тазгодишните планове за сексуално образование за ученици от средните училища включват шест допълнителни часа годишно, които ще бъдат прекарани в „разговаряне с нашите тийнейджъри за самозащита, безопасност в интернет и други подобни въпроси“.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*