Масови нарушения на пътя по време на кампанията в цялата страна

Общо 688 камиона са проверени от полицията през изминалата седмица в рамките на Европейската седмица за пътна безопасност, като са отчетени 852 пътни нарушения.

Според изявление, публикувано от полицията във вторник, кампанията за осведомяване и проверка на шофьорите на камиони и автобуси е проведена едновременно в няколко европейски страни.

В сътрудничество с отдела за автомобилен транспорт, служители на КАТ и специализирани членове на службата за инженерен контрол извършиха проверки на целия остров.

Фокусът беше върху технически и механични проверки за изправност и годност на автобусите и товарните автомобили, движещи се по пътищата. Същевременно са извършени проверки на документите на превозните средства, както и на документите на професионалните водачи на автобуси и камиони.

Нарушенията на пътя включват 243 протокола за тахографи, устройства, които отчитат времената на управление и почивка.

Освен това има 44 сигнала за превишаване на скоростта, 3 за шофиране под въздействието на алкохол или наркотици, 13 за превишаване на времето за шофиране, 40 за прекомерно или небезопасно натоварване, 47 за износени гуми, 33 за неизползване на предпазни колани и 429 за различни други пътни нарушения.

Проверени са 154 автобуса, като са съставени 39 сигнала, повечето от които за нередовни документи на превозните средства.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*