Лудогорец дочака своя звезден миг

Да пожелаем на нашите футболисти УСПЕХ!!!

 

Българският шампион Лудогорец започва така жадуваното си участие в Шампионската лига. Футболистите на треньора Георги Дерменджиев излизат тази вечер на легендарния „Анфийлд“ в сблъсък срещу английския колос Ливърпул. Мачът е първи и за двата тима от борбата в група B на тазгодишното издание на турнира, а стартът ще бъде даден в обичайния час за тази надпревара 21:45.

„Мърсисайдци“ се завръщат в най-комерсиалния клубен турнир след петгодишно отсъствие. Последният мач на Ливърпул в Шампионската лига бе на 9-ти декември 2009 година, когато „червените“ загубиха у дома от италианския Фиорентина.

Освен, че мачът е първи за английския тим след толкова дълга пауза, двубоят е и с историческо значение за домакините. Възпитаниците на мениджъра Брендън Роджърс ще търсят своята победа номер 100 в най-силната надпревара на Стария континент.

За Лудогорец мачът също е с историческо значение. Това е първият двубой на тима на толкова високо ниво. След отлично представяне в Лига Европа през миналия сезон, българският първенец се превърна в една вторият роден клуб, класирал се за групите на Шампионската лига след Левски през сезон 2006/2007.

 

ЛИВЪРПУЛ – ЛУДОГОРЕЦ

Шампионска лига, първи кръг от груповата фаза

Стадион: „Анфийлд“, Ливърпул

Рефер: Матей Юг (Словения)

638-397-livyrpul-ludogorec

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*