Лефкара влезе в топ 30 на най-красивите села в Европа

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Село Лефкара е включено в списъка на Европа на 30те най-красиви села от туристическата Асоциация JATA, съобщиха от КОТ.

lefkara2Снимки на планинското село, известно с прочутите си ръчно изработени дантели  ще бъдат изложени на туристическото изложение ЕКСПО 2015 в Япония., които ще се проведе идната седмица в Токио.

За целта тази седмица японски фотограф ще пристигне в селото, за да улови с камерата си чара и неповторимостта на Лефкара.

Кметът на Лефкара – Савас Ксенофонт е особено доволен от поредното отличие на селото му, известно с уникалната си архитектура, местна кухня, културни и религиозни паметници и неповторимите ръчни дантели, известни не само в Кипър, а и в различни точки на света.

Той добавя, че наскоро е започнала нова инициатива – Занаятчийски център, в който се прави обучение вlefkara ръчно изработване на дантели и обработка на сребро. Служители от 16 туристически агенции ще присъстват на обучителни семинари в селото. Той смята, че това е пътят за привличане на нови туристи от различни страни по света.

Сред 30 най-красивите села в списъка на JATA в Европа също са включени Килкени в Ирландия, Civita ди Bagnoregio и Прочида в Италия, Conwy на Великобритания, Лех в Австрия, Hindeloopen в Холандия, Reine в Норвегия, Висби, Швеция, Golyazi в Турция и Ровин в Хърватия.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*