Лекарите в държавните болници заплашват със стачка

Държавните лекари заплашиха с 24 часова стачка в сряда 21 януари, предвид неизпълнените обещания от здравния министър Филипос Патсалис.

До момента нито едно от основните им искания не е решено, въпреки, че бяха уверени от министъра, че до края на 2014-та проблемите ще бъдат решени.

Напомняме, миналата година през ноември те отново бяха в стачна готовност, но след среща с министъра, тя беше отменена. Беше им обещано да бъдат решени проблемите със заплащане на извънредния труд, сигурността на работното място за новонаети лекари и серия от промоции.

“За съжаление с продължаващия недостиг на персонал в държавните болници и увеличаване на броя на пациентите, лекарите са принудени ежедневно да се справят с натоварването под натиск и лоши условия на труд”, заявяват от организацията им PASYKI.

Синдикатът казва, че те също очакват министър Патсалис да отговори на въпросите, във връзка с няколко тревожни точки в предложените законопроекти за автономията на болниците и на схемата националната здравна каса (NHS).

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*