Концертът „Пей сърце” в Ларнака

На 5 декември в Ларнака, концертът под името „Пей сърце” ни потопи в красивия свят на изкуството, стопи разстояния, обедини народности и култури, разпя и тези, които смятаха, че отдавна са изгубили гласа си 🙂

 

Парти залата на „Теаси” се оказа тясна за гостите на Благотворителния концерт „Пей сърце”, на който присъстваха около триста гости от цял Кипър. Българи, руснаци, кипърци, англичани, сърби, румънци имаха възможността да се забавляват с интернационалния репертоар на наши и кипърски изпълнители и пяха заедно с тях. Невероятна емоция, енергия, красота, финес, професионални изпълнители и танцьори…, каквото и да напиша днес, ден след концерта, ще бъде малко. Такова събитие наистина трябва да се види, да се усети с Душата и Сърцето.

Няма да разказвам какво се случи на сцената. Днес искам да Благодаря!

Благодарим на Цвета Христофору и Кипърска Оперна организация, на Мариос Андреу, на Галина Дурмушлийска, Добрин Добрев, Меги Башова, Адриан Славчев, Светломир Димитров, Васил Панчев, на танцьорите от Школата за Танци „Мамбо” и на прекрасната Мария Карапита, на незрящия ангел Кириакос, който не пусна акордеона почти през цялата нощ… Благодарим на малките Стефани и Йоаннис, които се борят за първите места в конкурса за млади таланти на канал Сигма, които в края на концерта ни поздравиха с красиви български песни.

Благодарим на застрахователната компания „Олимпик”, на кипърските синдикати СЕК, на фирма „Булчийз” – Любомир и Красимир Вачеви и Винпром “Пещера”, на печатница „Мастерпринт” за поредната подкрепа.

Благодарим на стотиците наши гости, които дойдоха в подкрепа на събитието, пяха и се веселиха и взеха участие в каузата – връщане на печатното издание на „Българският Вестник” в Кипър.

Залата наистина се оказа тясна, мястото за танци не беше достатъчно, но ще кажа по български, малък дом-голямо сърце! В тази нощ хора с големи сърца пяха и подкрепиха  една голяма кауза, със сигурност за всички присъстващи, първа в живота им. Да върнем вестника на хартиен носител и да стигнем и до най-отдалечените кътчета на острова ни.

Живеем в глобален свят, в който интернет и фейсбук до голяма степен определят ежедневието ни. Но има хиляди сънародници в Кипър, които нямат достъп до тях. Обещаваме, ще направим всичко по силите си, за да стигнем и до тях.

Благодарим ви за подкрепата, приятели. В тази специална вечер тези, които искат да са до нас, бяха с нас! Благодарим!

Повече снимки вижте във Фейсгрупата на Българският Вестник. 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*