„Кой ме плаши с първи клас?“

На Добър час!

„Кой ме плаши с първи клас?“

Стихчето на първокласник в българското училище „Д-р П.Берон“ в Ларнака развесели  родителите, успокои малките първокласници.

На 17/09/2017 за десета година и Българското училище в Ларнака, носещо името на Д-р П.Берон отвори широко врати и посрещна своите ученици.

До момента има записани стотина деца, като в подготвителната група  са десет, в първи клас -14, а във втори клас – 22.

Кой не помни първият учебен ден?!? Мило и вълнуващо тържество, празник! Малка балерина от школата на М.Ишмерлиева откри със сложно съчетание на земя програмата, срамежливи първокласници и техните каки и батковци от горните класове поднесоха рецитал.

Директорът на училището Радослав Георгиев поздрави деца, родители и гости, благодари на колегите си за хъса и професионализма през всичките тези години.

Поднесе и благодарност към основателя на училището, Ева Иванова, дългогодишен приятел и поддръжник . От името на учители и ученици й поднесе ценен дар – картина „Децата са цветята на Земята“, нарисувана от Виолета Елефтериаду.

Тя благодари за прекрасния подарък, като заяви, че картината ще краси офиса на списание “БГ Фактор”, превърнал в средище на българщината в Ларнака. И обяви, че предава щафетата на младото поколение с всички радости, отговорности и задължения. От тази година у-ще „Д-р П.Берон“ има нов бенефициент, Асоциацията на българските училища в Кипър.

За последен път г-жа Ева Иванова би школския звънец, пожела успешна година на деца и учители, но едва ли ще загърби каузата „Българското училище в чужбина“, за която работиха и работят стотици родолюбци в Кипър.

Благодарим ви скъпи български учители!

Българското слово и българското училище ще пребъде!

На Добър час!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*