Кметът на Фамагуста, Алексис Галанос е бесен на европейските посланици

Кметът на Фамагуста Алексис Галанос е бесен на чуждестранните посолства, които не посетиха в края на миналата седмица постановката на древногръцката трагедия „Иполит” от Еврипид в древния театър в Саламина в окупираните територии.

IpolitВъпреки, че присъстваха 3500 души, нито един представител от европейските посолства не присъства, освен „само една холандска дама, която присъства по лични причини”, каза той пред Сайпръс Мейл.

“Това беше много изненадващо и повдига сериозни въпроси. Поканихме всички посолства, особено европейските и въпреки това нямаше никаква реакция”, казва той.

“Налице е общо усещане, че Европа отсъства. Очаквахме насърчение от Европа, която проповядва, че ЕС, САЩ и Великобритания биха искали да видят решение на кипърския проблем, но за някои случаи те много избирателно посещават подобни събития, посветени на обединението”.

На национално ниво, събитието е “безспорно е успех” и позитивно послание, казва той, добавяйки, че много хора, които не бяха решили да отидат, изразиха съжаление за решението си.

„Казвам това като европеец, а не като кипърец”, заяви той, добавяйки, че Европа, която е трябвало да бъде в подкрепа на начинанието, липсата на дипломатическо представителство на ЕС е било голямо разочарование.

salamina-Ipolit

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*