Кметът на Лимасол ще се кандидатира за трети мандат

Кметът на Лимасол Андреас Христу във вторник официално обяви, че ще се кандидатира за трети мандат на местните избори през декември.

Христу, който е бил с АКЕЛ и министър на вътрешните работи в администрацията на Тасос Пападопулос, каза че е независим и е „над и отвъд политически и партийни позиции“.

Първоначално не е искал преизбиране за трети път, но е променил решението си, след като е видял подкрепата от широк кръг хора от различни политически идеологии.

„Нашата визия за града, програмата, планирането, консенсусите и общата воля на общинския съвет, допринесе за изграждането на завидна инфраструктура на Лимасол“.

„Нашата програма за развитие донесе много приходи на Лимасол.

Морския град вече е сред първите туристически дестинации и се превърна в един от най-големите бизнес центрове в Източното Средиземноморие”, казва той.

Кметът сподели, че нова програма е в процес на подготовка, с нови големи проекти. Христу изрази безграничната си благодарност към жителите на Лимасол, които подкрепиха и насърчаваха усилията и работиха заедно с общината.

Христу ще си оспорва мястото с Никос Николаидес от ЕДЕК, който е подкрепен от управляващата ДИСИ. Нито една от опозиционните партии не казаха категорично, че ще подкрепят сегашния кмет на града, но е сигурно, че АКЕЛ ще подкрепи Андреас Христу.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*