Кипър тъгува за Анастасия и Кипрос

Телата на двамата студенти, загинали във влаковата катастрофа в Гърция на 28 февруари вече са индентифицирани по ДНК проби, предоставени от роднини, пристигнали на място.

Рано сутринта на 3 март стана известно, че криминалистите на гръцката полиция са идентифицирали телата на двама кипърски студенти. Кипрос Папайоану и Анастасия Адамиду загинаха при сблъсък между пътнически и товарен влак вечерта на 28 февруари.
Президентът Никос Христодулидис обяви тридневен национален траур. Държавата ще поеме разходите по транспортирането на телата, връщането на членовете на семействата на загиналите в Кипър и погребенията.
Държавният глава изказа съболезнования на семействата на Кипрос и Анастасия, както и на близките на всички жертви на трагедията.
24-годишната Анастасия Адамиду е била студентка в университета Аристотел и учи за магистърска степен по стоматология. Момичето се прибирало в Солун.
23-годишният Кипрос Папайоану от Авгору е студент по право. Пътувал до Гърция за уикенда с годеницата си.
Във влака е имало още един кипърски студент. За щастие Кристина Хризостому, заедно с приятел, успяват да излязат от влака след сблъсъка.
Повечето от загиналите са младежи на възраст около 20 години.
Катастрофата е станала в 23:21 часа на 28 февруари. Поради грешка на оператора, пътническият влак Интерсити 62, пътуващ от Атина за Солун, се вряза в насрещната линия. Там той се блъска челно със скорост 150 км/ч в товарен влак, движещ се към Атина. На борда на влака е имало 342 пътници и 10 души екипаж. Операторът е задържан и е признал отговорността си. Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис подаде оставка.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*