Кипър: Реформите в здравния сектор са „абсолютно необходими”

Правителството е наясно с трудностите и проблемите в сектора на здравеопазването, каза финансовият министър Харис Георгиадис, но въпреки това реформите са „абсолютно необходими”.

Седмица след сблъсъците на здравния министър с държавните лекари, заплашващи със стачни действия, финансовият министър призова всички страни да обсъдят трудностите и да се решат проблемите в името на благото на обществеността.
Георгиадис каза, че е в постоянен контакт с министъра на здравеопазването. „Тези промени могат да бъдат направени по начин, който не натоварва публичните финанси и осигуряват по-добро, по-рационално и ефективно използване на ресурсите. Ние признаваме и сме наясно с трудностите и проблемите, но пак подчертавам необходимостта от реформи, които са абсолютно задължителни. След като Европейската комисия най-накрая потвърди тази седмица, че кипърската икономика е оставила зад гърба си тежката и продължителна рецесия и Кипър тръгва по пътя на растежа, това не трябва да са извинения за отлагане или бавене на необходимите реформи”, каза финансовият министър Харис Георгиадис.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*