Кипър: Правилата на SafePass ще се променят от 18 октомври

Правителството промени правилата за получаване на SafePass.

От 18 октомври пропускът за коронавирус вече няма да се издава на тези, които са получили само първата доза ваксинация, тъй като защитата им не е достатъчна, за да издържи Delta щама на вируса.

Промените в условията за получаване на SafePass бяха одобрени от Правителството на Република Кипър.

Според новите правила, първата доза от ваксината престава да бъде основа за получаване на SafePass, ако са изминали 30 дни от поставянето ѝ, а втората доза не е инжектирана. Тези, които откажат втората доза, ще трябва да правят бързи тестове на всеки 72 часа за своя сметка. Според статистиката 11 000 души са получили първата си доза ваксинация преди повече от 30 дни.

Предложението за отмяна на SafePass за ваксинираните само с първата доза на 21 септември беше внесено в правителството от Михалис Хаджипантелас, който следва препоръките на експертите. Промените ще влязат в сила на 18 октомври.

Припомняме ви, че днес, в ролята на SafePass, можете да използвате ваксинационен паспорт, който показва, че сте били ваксинирани с една или две дози ваксина, сертифицирана в Кипър, отрицателен резултат от експресен или PCR тест или сертификат за възстановяване от COVID-19.

Новите условия ще засегнат само жителите, ваксинирани с една доза от ваксината.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*