Кипър: Не се планира повишаване на данъците или намаляване на пенсии и заплати

Правителството не планира да повиши данъците или намали пенсиите и заплатите, увери държавните служители президентът Никос Анастасиадис. Той отбеляза обаче, че държавните разходи, включително заплатите може да се увеличат в рамките на разумни размери.

В обръщението си на 52-рата годишна среща на Синдиката на държавните служители PASYDY, той припомни, че неговото правителство се въздържа от прилагането на болезнените мерки за икономии, включително съкращаване на заплатите и пенсиите, с изключение на 0,2-процентното намаляване на заплатите на държавните служители и учители по заместване, за да се запазят работните места на  1800 временни работници и 650 учители.

В изявлението си той припомни неотдавнашното вдигане на последните ограничения в движението на капитали, от смяната на закона за несъстоятелност, последващите оценки от страна на агенциите за кредитен рейтинг, както и текущите икономически показатели, които “ни позволяват да бъдем оптимисти за бъдещето”.

“Сега можем да се съсредоточим върху структурната реформа, завършването на която ще позволи на страната ни да се върне в реалния и дългосрочен растеж, без риск да се окажем под попечителството на другите”, каза той.

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*