Кипър: Държавните фармацевти ще стачкуват другата седмица

На 1 юли всички болнични аптеки ще бъдат затворени

1-2След лекари, медицински сестри и други здравни специалисти, държавни фармацевти казаха, че на 1 юли между 7.30 и 24:00 като “първа мярка реакция” след отхвърлянето на техните искания от страна на министъра на здравеопазването Филипос Патсалис относно законопроекта за болнична автономия и недостатъчни фармацевтични услуги, излизат в стачка.

По време на стачката, всички аптеки във всяка държавна болница и медицински центрове на острова ще бъдат затворени.

Държавният Фармацевтите съюз PASYKYFA каза в изявление, че са решили да се пристъпят към тази мярка, след като министър Патсалис отново отхвърли техните справедливи искания.

“Извиняваме се за причиненото неудобство на пациенти, но те трябва да знаят, че намаляването на фармацевтите и аптечните служители в законопроекта за болнична автономия ще се отрази на качеството на фармацевтични грижи, които ще получават от автономните организации”, каза PASYKYFA.

Икономиите в сектора на фармацевтичните услуги, според Съюза, се е отразило негативно не само на служителите, но и на пациентите, които поради икономическата криза все по-често посещават държавни болници и ” често чакат до един час, за да получат своите предписани лекарства”.

Синдикатът каза, че това е първата мярка и ще последват още.

bileti-444

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*