Кипърци не са оптимисти за 2016-та

Според  две трети от кипърските гърци, кипърския въпрос няма да се разреши през 2016

Според проучване на общественото мнение, 65 на сто от кипърските гърци не вярват, че ще има решение на кипърския въпрос през 2016 г., а останалите 35 на сто са сигурни, че решение ще има.
Анкетата е поръчана от вестник Симерини и е осъществена от Университета в Никозия на 29 и 30 декември. Според резултатите, 51 на сто от анкетираните са доволни от усилията, които полага президента Никос Анастасиадис за разрешаване на кипърския въпрос, а 48 на сто не са удовлетворени от работата му. Резултатите за лидера на кипърските турци Мустафа Акънджъ – 61 на сто от кипърските гърци са недоволни от това, което прави той, а 26 на сто са удовлетворени или са донякъде удовлетворени от него. За Специалния съветник на ООН Еспен Барт Ейде гласуваха 64 на сто – недоволни.

Относно цялостната работа на правителството – 55 % не одобряват решенията на парламента, 68 на сто от хората за гласували, че не одобряват сегашния парламент. Почти 40 на сто са недоволни от състоянието на образованието, 56 на сто от състоянието на здравния сектор, а 73 на сто със ситуацията в банките. Що се отнася до правосъдието, 53% заявяват, че са недоволни от системата на правосъдието и 65 на сто от нивото на корупцията. 57 на сто не виждат качеството им на живот се подобри през 2016 г.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*