Кипърци и турци се обединяват за отваряне на ново КПП в Дериня

Неправителствени организации от двете страни на острова се обединяват, за да поискат откриването на контролно-пропускателен пункт в Дериня, който ще води до Фамагуста, според прессъобщение, публикувано на кипърската уеб страницата Cypriot Puzzle.

Неправителствените организации са поканили всички жители на район Фамагуста да се срещнат при контролно-пропусквателения пункт в събота, 16 май, от 10.00-11.00 ч. Според организаторите, събитието ще се проведе от двете страни на бариерата.

В момента жителите на Дериня и околните райони трябва да пътуват 17км до най-близкия контролно-пропускателен пункт в Стровиля.

“Също така ще се подобрят междуобщностните отношения, както и пазарния потенциал на района, жителите ще могат да търгуват своите стоки и услуги”, казаха организаторите.

Неправителствените организации, подкрепящи събитието досега са  Асоциация – Фамагуста окупирания град, Младежки център Фамагуста, Женски център Фамагуста, Асоциация на Кипърската песен, Сдружението на търговците на кипърските турци, Съюза на митничарите, партията Обединен Кипър и Социалдемократическата партия.

Организаторите заявиха, че всеки който иска да подкрепи събитието е добре дошъл.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*