Кипърският бизнес: Категорично „Против” новия закон за работното време на магазините

Представители на кипърския бизнес и големите инвеститори на острова са категорично против затварянето на магазините в неделя, проект на ДИКО, подкрепен от АКЕЛ и ЕДЕК, след като двете страни постигнаха компромис с ДИКО в последната минута.

Днес трябва да мине гласуването на най-оспорвания законопроект, но представителите на едрия бизнес вече казаха своето мнение – категорично „Против”.

Според председателя на „Шаколас греп” – Никос Шаколас, 1000 души ще изгубят работата си, ако законът бъде приет днес

Наред с другsiakolasNEW-2ите неща, той отбеляза, че светът предприема стъпки напред, за да имат потребителите по-голям избор и да се осигурят по-добри цени, но изглежда, че никой от подкрепящите проекта, не мисли така.

“Ние инвестираме сериозно и даваме работни места, растеж и пазарен потенциал. Всичко това се променя сега. Как може някои хора да мислят по начин, който унищожава възможностите за растеж?”, каза Н.Шаколас.

agkastiniotisПрезидентът на CIPA, Христодулос Ангастиниотис е озадачен, притеснен и ядосан от решението за затваряне на магазините в неделя.

„Този закон е против инвестициите. Ние се опитваме да докараме инвеститори в Кипър за двата търговски центрове и яхтени пристанища, а също и други големи проекти. Със затварянето на магазините в неделя се сменя целия проект. Дава ли си сметка някой как ще се справим с този въпрос”, казва днес той.

Той подчерта, че вече има притеснения от страна на някои инвеститори, които са активни или се интересуват от възможностите за бизнес в Кипър.

Той е категоричен, че бизнес модела не трябва да се променя, тъй като това ще изпрати неприятни послания до всички инвеститори и че ситуацията е повече от тревожна.

Междувременно, президентът на CIPA посочи, че през годините на кризата в Гърция, много фирми са напуснали страната, именно заради нестабилността и несигурността. “Искаме ли да се окажем в тази ситуация”, зачудено пита г-н Ангастиниотис.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*