Истерията около коронавируса продължава: затварят училищата в Кипър

Министерство на образованието обяви: Всички училища на острова в принудителна ваканция от 13 март

Министерството на образованието обяви мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус – всички училища в Кипър ще затворят за една седмица от петък, 13 март, до петък, 20 март.

Вчера правителството разпореди затварянето на училищата в Никозия за три дни. Сега те ще останат затворени до 20 март. Освен това всички училища в Кипър, публични и частни, на всички нива, ще бъдат затворени от петък. Утрешният ден е присъствен, за да се даде възможност на родителите да уредят дневните грижи за децата си.

Всички образователни програми на министерството, както и специални училища, публични и частни и учебни центрове в цялата страна също ще прекратят работа за седмица от петък.

Заповедта се отнася и за всички институции за висше образование, публични и частни в Кипър, които трябва да затворят до 22 март.

Затварянето е само предпазна мярка – не са установени случаи на коронавирус в училищата, поясниха от министерството.

От ведомството призовават за спокойствие и съветват обществеността да спазва инструкциите на здравното министерство.

Междувременно министерството разглежда възможността за дистанционно обучение, особено за учениците в последна година, които се подготвят за изпити в края на годината.

Не се изключва и възможността за удължаване на учебния срок, ако възникне необходимост за покриване на пропуснатото учебно време.

В момента се провеждат консултации с работодателски организации за улесняване на работещите майки в периода, в който училищата ще са затворени.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*