За по-добро здравеопазване в Кипър

Създава се Върховен съвет по онкология

Кабинетът одобри в сряда създаването на Върховен съвет по онкология, натоварен с въвеждането на мултидисциплинарен подход към лечението на раковите заболявания, който има за цел да предложи най-подходящото лечение на всеки пациент.

Съветът на министрите на последното си заседание взе редица решения относно пациентите болни от рак, но също така и за разширяването на програмата за насочване на пациенти към частния сектор и за схемата за извънреден труд за удължаване на работното време в държавните болници.

Според здравния министър Памборидис, кабинетът одобри предложението си за създаване на Върховен съвет по онкология, който ще се състои от редица експертни комисии, които ще разгледат нуждите на всеки пациент болен от рак и ще предлагат най-подходящото лечение.

Бяха взети решения и за обединяване на всички онкологични услуги в общите болници в Никозия и Лимасол и на Онкологичния център на Bank of Cyprus  Кипър в Никозия, за да функционират като единица.

Мултидисциплинарните комисии от експерти ще бъдат натоварени с определянето на индивидуализирани лечения за всеки пациент с рак.  Министърът също така съобщи, че се провеждат консултации с новоучредения немски онкологичен център, базиран в Лимасол, за предоставяне на услуги на пациенти с рак от Лимасол и Пафос, които в момента са принудени да пътуват до Никозия за лечение. Консултациите, които се очаква да приключат през идните дни, включват и препращане на пациентите, които трябва да отидат в чужбина за определени процедури, като PET / CT.

Кабинетът също така одобри удължаването на схемата за извънреден труд за всички хирургични специалисти в държавните болници, за да се удължат часовете за работа през следобедите, както и стимули за нехирургичните специалисти за извънреден труд, за да обслужват повече пациенти.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*