Зависим сте от хазарта? Откриват безплатен център за лечение

В Паралимни ще бъде открит рехабилитационен център за възрастни, страдащи от хазартна зависимост. Това съобщиха от Националния орган по залаганията и Службата по наркоманиите.

Центърът е кръстен “Кинитро” и има за цел да помогне на хора с „проблемни или патологични нагласи“ към хазарта.

Той ще предлага безплатни консултации за хора, които искат да намалят участието си в хазартни игри. Всеки, който премине индивидуален рехабилитационен курс, ще може да продължи да получава подкрепа от социалния работник на центъра.

Консултациите имат за цел да се разбере как и къде са възникнали проблемите с хазарта. Това ще помогне на участниците да развият механизми за справяне със зависимостта и ще ги научи как да се справят с високорискови ситуации и емоционални реакции. В крайна сметка целта на центъра е да помогне на клиентите да изградят отново живота си въз основа на личните си ценности и вярвания.

Центърът ще оказва подкрепа и на членове на семействата на хазартно зависимите, независимо дали техен близък получава помощ в центъра или не. Тази подкрепа ще бъде предоставена под формата на индивидуална терапия, групова терапия и семейно консултиране.

Желаещите могат да се свържат с центъра на телефон 23 250313 или на адрес: Паралимни, ул. Архиепископ Макарий III, 39, офис 21.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*