Живущи в Закаки: Антените на CYTA заплашват здравето ни, махнете ги

Живущи в района на Лимасол заплашват с масови протести, ако CYTA не свали антените в Закаки, които инсталирали преди седем години.

Жителите на района се оплакват от силно главоболие, слабост, виене на свят. Изказват се предположения, че антената може би е свързана със зачестилите случаи на рак в района.

Feature-andria-Marina-Saidam-with-her-13-year-old-son-whose-bedroom-is-opposite-the-antennaМарина Саидам казва: „Живея тук от 30 години.Това чудо започна, когато инсталираха антената, която е срещу спалнята на децата ми. Дори цветята на верандата ми не оцеляват, а какво става с нас, никой не знае!”

Законът разпорежда, че антената трябва да бъде поставена на най-високата сграда в района. Хората обаче протестират, че една двуетажна къща не може да се определи като висока сграда.

CYTA се защитава, че има лиценз за антената, даден им от кмета и разрешение от собствениците на сградата.

Трета година продължава битката на хората от района, като вече имат подкрепата на Зелената партия.

Преди два дни се състоя среща на представители на CYTA, министерството на здравеопазването, един представител на Министерството на съобщенията, главният секретар на партия Зелените и около 30 жители от района.

CYTA antenaЖителите на Закаки са категорични: „Долу ръцете от живота и здравето на децата ни. Няма да продадем здравето си за печалбите на компанията.”

Въпреки опитите на разни светила на кипърската наука, позовавайки се на световната практика, че няма доказателства за вредите от антената, хората са категорични, че ще продължат да протестират.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*