Един мъртъв и десет ранени близо до кръговото на Архангелос

Шофьор на автобус е бил убит и още 10 души са били ранени, един от които е в критично състояние, в ужасяващ пътен инцидент близо до оживено кръгово кръстовище в Никозия в четвъртък.

Според полицията, около 14:00 часа градски автобус на OSEL пътуващ по магистралата Никозия-Антуполис близо до кръговото движение Архангелос, се сблъсква с автомобил пред него. Според доклада, автомобила е предприел изпреварване, но е намалил скоростта си пред автобуса, което е накарало шофьора на автобуса да натисне спирачки рязко.

Шофьорът на автобуса, който е бил без предпазен колан е изхвърчал през предното стъкло и прегазен от още движещият се автобус. Водачът по-късно е бил идентифициран като 61 годишния Софронис Милонас. Без водач, превозното средство разбива мантинелата и удря още четири коли от насрещното платно.

Във автобуса е имало 13 пътници, от които шест души са били ранени, а други четирима са пострадалите от автомобилите пътници. Всички пострадали са транспортирани в болницата в Никозия. Един от тях е в критично състояния, а другите са вън от опасност.

Тридесет и четири спасителни екипи са реагирали светкавично и  в 14:24 часа „инцидентът е бил овладян“.

В интервю за общественото радио и телевизия  Янакис Хараламбус от КАТ каза, че са били разпитани свидетел и е въпрос на време, преди да се определи причината за инцидента.

В изявление, публикувано по-късно през деня, автобусна компания изрази своите съболезнования. Шофьорът на автобуса остава след себе си жена и пет деца.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*