Държавните служители да вдигат телефона

Директорът на отдел Публична администрация и Персонал Кипрос Киприану предупреди правителствените департаменти, че трябва да се направи повече за подобряване на телефонните услуги, които те предлагат на обществеността.

Министерства и държавни ведомства из целия остров отдавна се борят с традиционно най-големия проблем в обслужването на клиенти, който според Министерството на финансите на държавната администрация и на Одел “Персонал”са хилядите телефонни обаждания на граждани, които остават без отговор.

Киприану вече е информирал правителството за проблема, който срещат много жители на територията на острова, принудени да отиват до държавните служби и ведомствата за обществени услуги, когато в повечето случаи, техните въпроси могат да бъдат решени по телефона.

По-рано Киприану е изпратил циркулярно писмо (с дата 14-ти май, 2015) на ръководителите на различните управления в министерствата, изтъквайки значението на отзивчиви и продуктивни телекомуникационни услуги за обществено ползване.

“Бихме искали да ви напомним за вашия дълг за непрекъснато да отговаряте на телефоните на вашата служба, което е част от услугите, които предлагаме на обществеността”, се казва циркулярното писмо. “Според събраните данни, които са препратени и към кабинета, непрекъснато се увеличава броят на неприетите повиквания в много обществени услуги.”

Киприану обаче се е въздържал да посочи кои са тези “много обществени услуги”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*