Дългото чакане свърши, Шампионската лига пак е тук

След дълго чакане, днес стартира поредното издание на най-силния европейски клубен турнир – Шампионска лига. Днес ще се изиграят първите осем двубоя от груповата фаза на надпреварата, като програмата предлага няколко интересни сблъсъка.

В група „А” френският шампион Пари Сен Жермен стартира с наглед лесно домакинство срещу шведския Малмьо, докато в другия мач от групата, Реал Мадрид приема украинския Шахтьор Донецк.

В група „B” Манчестър Юнайтед гостува на коравия холандски ПСВ Айндховен, а българският национал Георги Миланов и неговият ЦСКА Москва излизат срещу Волфсбург в Германия.

Със сигурност един от най-интересните двубои за българския зрител ще се състои в Португалия, където местният Бенфика приема Астана начело със Станимир Стоилов. Това ще бъде абсолютният дебют за казахстанския тим в надпреварата. По същото време Галатасарай приема Атлетико Мадрид в друг интригуващ сблъсък от група С.

Безспорно дербито на първия кръг в Шампионската лига е в Манчестър, където Сити приема италианския шампион Ювентус. Домакините ще бъдат без звездата си Серхио Агуеро, който е с травма. Двата тима се представят на различни полюси от началото на сезона. Сити е безпогрешен в Англия, докато „бианконерите“ изпитват сериозни трудности в първите си мачове от Серия А. В другия сблъсък от група D, носителят на трофея в Лига Европа посреща Борусия Мьонхенгладбах.

Всички мачове започват в 21,45 часа българско време.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*