Добра година за туризма в Кипър

Пристигащите туристи в Кипър са се увеличили с 32 процента тази година, каза в неделя заместник-министърът на туризма Костас Кумис, изразявайки надежда, че посетителите ще продължат да пристигат на острова до ноември.

„Няма съмнение, че тази година е добра за туризма“, каза той. „По отношение на пристигащите видяхме увеличение от около 32 процента, докато по отношение на приходите, увеличение от 34 процента. Има и увеличение на разходите на глава от населението, така че имаме много добра туристическа година“.

Той каза, че числата за следващите месеци са обнадеждаващи въз основа на съобщенията, които министерството е получило.

Увеличение на пристигащи се очаква до средата на ноември, каза той, тъй като целта продължава да бъде удължаване на туристическия сезон.

Той каза, че през есента Кипър ще присъства на международни туристически панаири и ще установи контакти с отделни страни, за да увеличи пристигащите. В този контекст той трябва да посети Скандинавия през септември.

Той ще посети Швеция и Финландия и след това ще отиде във Франция и World Travel Market в Лондон.

Кумис заяви, че се полагат усилия за привличане на повече туристи от Персийския залив, въпреки че те са склонни да посещават градове, но каза, че близостта и приликите, открити в Кипър, дават предимство на острова.

Запитан за нишовия туризъм като религиозни и спортни посещения, той каза, че това е друга област на интерес. „Но за съжаление религиозният туризъм понесе удар с намаляването на броя на руските туристи“.

С общото увеличение на числата, добави той, „до края на годината ще видим до голяма степен, че сме покрили загубата на руския и украинския пазар.

Министърът заяви, че Русия и Украйна са два ценни пазара, които винаги ще искаме да имаме. Особено руският пазар ни дава добри пристигащи през последните години и в месеците, които са в началото и края на туристическия сезон.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*